Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

I have a dream...


Έχω ένα όνειρό .... 1963 ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ δηλώνει στην Ουάσιγκτον τον δίκαιο πόθο τον ανθρώπων και κοινωνική δικαιοσύνη ισότητα αδελφοσύνη. Το 1968 κάποιοι βάλανε τέλος στη ζωή του αλλά όχι στο όνειρο του. Το όνειρο του εκείνο του χάρισε την αθανασία στις ψυχές όλων των ανθρώπων που αγωνιούν και νοιάζονται για κοινωνία αληθινά ελεύθερη και δημοκρατική. Αξίζει φίλε τελικά να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.... Σε αυτό το ιστολόγιο θα σας μιλήσω και για το δικό μου όνειρο που μπορεί να μην είναι ανάλογης εμβέλειας αλλά νομίζω ότι με ξεπερνά το ίδιο και με διαπερνά σαν εικόνα. Έχω ένα όνειρο σήμερα.

Να δω
το Στρατόπεδο του Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη να γίνεται Πάρκο.

Εκεί που ο νεανικός έρωτας θα συναντιέται με τα χαμόγελα των παιδιών που παίζουν. Εκεί που η γαλήνη της Φύσης θα γιατρεύει τα παράπονα των ηλικιωμένων.
Γιατι που να με πάρει δεν είμαστε τίποτε άλλο απο ένα άθροισμα των συναισθημάτων μας. Και αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να αναπτυχθούν αυτά με υγιή τρόπο μένουμε μπερδεμένοι και κενοί. Στην περιοχή μου λοιπόν το Στρατόπεδο παρά τις εξαγγελίες για παραχώρηση στην Τοπική Κοινωνία. Ένας "ανάπηρος Νόμος" (2745/99) και η συντεχνιακή λογική των Στρατιωτικών αποτρέπουν την απόδοση του Στρατοπέδου στην Τοπική Κοινωνία.

Εκεί που βλέπουν οι άλλοι οικόπεδα για στρατιωτικές κατοικίες, υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν ελεύθερους χώρους για αναψυχή ,πολιτισμό,αθλητισμό.

Εκεί που κάποιο προσπαθούν να καβατζώσουν το σινάφι τους (Υπουργείο άμυνας -Στρατιωτικοί),υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται σε αυτήν την ασφυκτική πραγματικότητα μια ανάσα....

Εκεί που κάποιοι νομίζουν οτι η πολιτική είναι μια πράξη συμβιβασμού και παζαρέματος,υπάρχουν άνθρωποι που τους απαντάνε πως η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα για καλύτερη ζωή μπορούνε μόνο ακέραια να υπάρξουν


Τελείωσαν τα ψέματα ...Ήρθε η ώρα της Δράσης. Η ώρα να δείξουμε έμπρακτα οτι ξέρουμε τι θέλουμε και τι μας αξίζει.

Διαβάστε ,υπογράψτε και διαδώστε το παρακάτω κείμενο για να σταλεί σε Πρόεδρο Δημοκρατίας , Πρωθυπουργό και Ευρ. Κοινοβούλιο

  • Ζητάμε την τροποποίηση του Ν.2745/99 και την απόδοση των Στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες( όχι μόνο το 50%) .

  • Αρνούμαστε την επιπλέον τσιμεντοποίηση και προβάλουμε δράσεις αναψυχής & πολιτισμού.

http://www.gopetition.com/online/22782.html


Έτσι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για ότι και αν συμβεί.

Έτσι δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τη ζωή του όπως την φαντάζεται και όχι όπως « καταδικάζεται να τη ζήσει»Δεν υπάρχουν σχόλια: