Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ανθρωποθυσία

Η βία είναι αμφίδρομη.και όσοι προσπαθούν να χωρίσουν την κοινωνία σε νοικοκυραίους και τσογλάνια ρίχνουν αληθινά λάδι στη φωτιά.Αλοίμονο σε αυτούς που με την ατιμωρησία κάναν τον τσαμπουκά συμπεριφορά του κάθε " μεμονωμένου οργάνου τάξης".Το όπλο είναι ευθύνη δεν είναι προέκταση του μικρού σου εργαλείου...μπουφόμπατσε!




Τα παιδιά μέσα στη σύγχυση τους έτρεξαν στους δρόμους βρήκαν αφορμή να ψάξουν την αιτία του θυμού τους.Λίγους όμως απασχόλησε ο πραγματικός προβληματισμός για τα αίτια και το αποτέλεσμα. Συνέχισαν να προασπίζονται την προσωπική τους σκοπιμότητα και την πολιτική τους μικροπρέπεια."Το ΠΑΣΟΚ τον προσέλαβε...." "επί ΝΔ έγινε το περιστατικό""ο Σύριζα χαϊδεύει τα αυτιά τον κουκουλοφόρων....""ΤΟ ΛΑΟΣ απαιτεί τα σώσουμε τους νοικοκύρηδες από τα παλιόπαιδα"
Ένα μικρό μπάχαλο που από μόνο του απαντάει στο γιατί για όποιον αναρωτηθεί.
Σε αυτή την κοινωνία μάθαμε να σκεφτόμαστε δυαδικά και να είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα του καλού και του κακού.
ΕΙΣΑΙ ενάντια στον άδικο χάμο του παιδιού,αυτό σημαίνει ότι γίνεσαι ένα με αυτός που καταστρέφουν και βανδαλίζουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
ΕΙΣΑΙ άνθρωπος που δεν πιστεύεις στη χρήση βίας ως μορφή διαμαρτυρίας τότε δέχεσαι την αυθαιρεσία των οργάνων της τάξης να επιβάλλουν τη θέση τους με το όπλο.

Αγαπητά ΜΜΕ και καθοδηγητές γνώμης δεν μπαίνω στο τρυπάκι να είμαι με τους από δω ή από κει.
Αγαπητή Κυβέρνηση έχετε πολιτική ευθύνη σε ολόκληρο για την πειθαρχική ατιμωρησία που κάνατε καθεστώς.
Αγαπητά παιδιά δικαιούστε να είστε θυμωμένοι άλλα δουλέψτε το μέσα σας και όλοι μαζί και απο διαμαρτυρία αυτό μπορεί να γίνει ιδέες γιατί αν μείνει διαμαρτυρία θα σβήσει με τον καιρό θα αλλοιωθεί ή θα το εκμεταλλευτούν κάποιοι για να γίνουν μάγκες. Είστε καλό δρόμο ακόμα και όταν βγαίνετε από το δρόμο.
Και όλοι οι υπόλοιποι το νού σας για να μην καταντήσετε κοινωνικές υαινες που ζουν από τα αποφάγια άλλων.

Για μία ακόμη φορά επαληθεύεται πόσο χρειαζόμαστε ήρωες παραδείγματα πρότυπα.
Γατί έχουμε μάθει να θαυμάζουμε να μιμούμαστε και να μαθαίνουμε απο άλλους πιο σπουδαίους και μεγάλους.


Αλέξη για μας είσαι σπουδαίος άτυχος της ζωής μας.Αυτο που θα μας θυμίζει όσα δεν πρέπει να ξεχνάμε για να παραμείνουμε άνθρωποι.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το ζήτημα είναι γιατί τόσοι νέοι, τόσο ξαφνικά ξεσηκώθηκαν. Μήπως τελικά αυτό που χαρακτηρίζουμε τεμπελιά και αφορμή για κοπάνα -για τις κινητοποιήσεις σε σχολεία- είναι απλά μία ακόμα ένδειξη της καταπίεσης τους; Μίας καταπίεσης ψυχολογικής και συναισθηματικής πρωτίστως; Ένας βιασμός από την κοινωνική πραγματικότητα και τη γύρω βιωτική τους βία;